BIOPLAnet

Maker Faire Barcelona
Maker Faire Barcelona

Od 01. do 02. srpnja 2022. godine održan je u Barceloni na Plaça Gutemberg, Barcelona Maker Faire.
Maker Faire je događanje na godišnjoj razini koje posjeti veliki broj posjetitelja. Događanje je prilika da entuzijasti, inovatori, dizajneri, umjetnici, „hackeri“, programeri pokažu svoje izume i ideje, koje privlači znatiželjnike koji se okupljaju s različitih strana svijeta kao i one koji su u blizini samog događanja. Prilika je to isto tako da mladi izmijene svoja iskustva na održanim radionicama, predavanjima i da najmlađi posjetitelji upoznaju kreativni svijet na jednom mjestu.
Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija prijavio je projekt BIOPLAnet koji je i odobren za sudjelovanje na ovom događanju.
Iskoristili smo priliku i bili dio ovog veoma posjećenog događaja na kojem smo raspravljali s posjetiteljima o problemima u okolišu, pokazivali izrađene primjerke od rastopljenih čepova, upoznali ih s mogućnošću izrade bioplastike i njenom primjenom u svijetu te kružnom gospodarstvu.
Odlična je bila ovo prilika da Institut POI sa svojim projektom participira u mnoštvu projekata prezentiranih od strane drugih udruga i pravnih osoba poput TransfoLAB BCN, UPC ecoRacing, Tangenical, i dr. sličnog kreativnog i inovativnog pristupa.

Više na https://makerfairebarcelona.soko.tech/maker-faire-barcelona-makers-demos/

Scroll to Top