BIOPLAnet

Jednodnevno događanje na Mljetu
Jednodnevno događanje na Mljetu

Na otoku Mljetu je u srijedu 14. rujna 2022. godine organizirano jednodnevno događanje s učenicima Osnovne škole Mljet uz pomoć ravnateljce Sanje Lazo, dipl. psihologinje, koja je podijelila učenike u dvije grupe, niži i viši razredi. Ispred škole postavili smo elemente koji se odnose na bioplastiku i dio koji se odnosi na uređaje za drobljenje i istiskivanje otopljene plastike (čepovi, usitnjeni čepovi, kalupi, nastali oblici). Uz predivan pogled na otvoreno more s učenicima je vođena zanimljiva rasprava oko odvajanja otpada, probleme koje ima otok Mljet s obzirom na enormnu količinu otpada koja dolazi strujama s juga te o bioplastici kao varijantnom rješenju toga problema, generalno i lokalno.

Uz ciku i smijeh uzbrdo po više od 100 stepenica učenici su odjurili na parkiralište gdje smo smjestili kombi BIOPLAnet u kojem su se nalazili spomenuti uređaji koji su izazvali ushićenje i postavljanje dalnjih pitanja, što, kako, na koji način?

Dogovorena je daljnja suradnja da se u sljedećem posjetu školi ostave uređaji na korištenje, a o konačnom će proizvodu koji bi željeli imati ili kreirati, svi zajedno razmisliti.

Scroll to Top