BIOPLAnet

Događanje Slavonski Brod
Događanje Slavonski Brod

Kako je u prostorijama Tehničke škole u Slavonskom Brodu održan STEAM TJEDAN 01.04.2022. godine, a u sklopu projekta “RCK Slavonika”, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija (Institut POI) imao je čast biti jedan od sudionika, te upoznati sve sudionike s planovima u svezi realizacije projekta BIOPLAnet. Institut POI uz postavljeni mikroskop kojim su se mogle promatrati stanice modro-zelene alge spiruline (lat. Arthrospira platensis), stanice lista pune klorofila, te dijelovi komarca koji su prilagođeni ovoj svrsi, upoznao je zainteresirane s postupkom pripreme bioplastike na atraktivno izrađenom stoljnjaku.

image

Svakako je za naglasiti kako su oči javnosti privukla dva uređaja od kojih jedan reže plastične čepove u sitne pahuljaste komadiće čeličnim sklopom noževa dok drugi te komadiće topi na temperaturi oko 350˚C i pretvara ih u masu koja se utiskuje u odgovarajuće pripremljene kalupe.

Prilika je naglasiti koliko je Institut POI ponosan što je sudjelovao u ovom iznimno važnom događanju kao dio tima realizacije projekta “FabLab Slavonika” te time pridonio sjajno organiziranom događanju koje je posjetio iznenađujuće veliki broj znatiželjnika i budućih znanstvenika.

Scroll to Top